Ολοκληρώθηκε στο Παρίσι η 55η Σύνοδος της Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Κατά τις εργασίες, συζητήθηκε - με μεγάλη συμμετοχή - και ψηφίστηκε ομόφωνα η έκθεση με θέμα «Η ευρωπαϊκή ασφάλεια μετά τον πόλεμο στη Γεωργία», την οποία εκπόνησε και παρουσίασε ο βουλευτής μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Συνέλευσης κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά στην κρίση του Αυγούστου στη Γεωργία,  η οποία, όπως τονίσθηκε, είχε αξιοσημείωτες επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα εκείνο της έκθεσης, που αναφέρεται στο ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας και της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, με δεδομένη τη σπουδαιότητα της περιοχής για τον ενεργειακό εφοδιασμό της.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τον κίνδυνο που επιφέρει η αλλαγή των συνόρων σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ο Καύκασος, τα Βαλκάνια και άλλες, καθώς επίσης και την ανάγκη διεύρυνσης της Ε.Ε. - και όχι τόσο του ΝΑΤΟ - δεδομένης της ανάπτυξης και της ευημερίας που θα εγγυηθούν περαιτέρω την ασφάλεια της περιοχής.

 

Διαβάστε την έκθεση

Link: http://www.assembly-weu.org/en/Reports%20Dec%202008/2029.pdf

 

 

Στο πλαίσιο των εργασιών της 55ης Συνόδου, η Ολομέλεια της Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση κ. Αριστοτέλης  Παυλίδης επανεξελέγη Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης.

 Σε επίπεδο επιτροπών, από την ελληνική αντιπροσωπεία εξελέγησαν επίσης:

- ο κ. Θεόδωρος  Πάγκαλος, Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής / Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας,

- ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμού και Ασυλιών,

- η κ. Ροδούλα Ζήση, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας / Αεροδιαστημικής.