Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τους Βρετανούς Υπουργούς Εμπορίου & Επενδύσεων κ. Mervyn Davies και Διεθνούς Ανάπτυξης κ. Gareth Thomas. Οι συναντήσεις με τα μέλη της Βρετανικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο Υφυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Στη συνάντηση με τον κ. Mervyn Davies, Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων, ο ΥΦΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και για τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις χώρες των Βαλκανίων.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, αλλά και στις δυνατότητες πραγματοποίησης νέων βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό το λόγο ο κ. Mervyn Davies πρότεινε τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, σε τομείς που ενδιαφέρουν την ελληνική κυβέρνηση.
Κατά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης κ. Gareth Thomas, ο Υφυπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής αναπτυξιακής βοήθειας για το τρέχον έτος. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προοπτική συνεργασίας στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας στο Αφγανιστάν και στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, καθώς και στη δυνατότητα μεγαλύτερου συντονισμού στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα λειτουργικά κόστη που επιβαρύνουν σημαντικά την όλη προσπάθεια.