« Οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις, διαδοχές, ή τέτοιου είδους σενάρια, νομίζω ότι, όχι μόνο μας βλάπτουν, αλλά αποπροσανατολίζουν».


Συνέντευξη στην εκπομπή «Επισημάνσεις» με την Πηνελόπη Γαβρά.


Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Τη συνέντευξη αυτή μπορείτε να τη βρείτε και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ: www.ert.gr.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έπρεπε να περάσει μια βδομάδα για να δοθεί μια απάντηση στα σενάρια και να μπει φρένο στη διαδοχολογία» ;

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις, διαδοχές, ή τέτοιου είδους σενάρια, νομίζω ότι, όχι μόνο μας βλάπτουν, αλλά τελικά αποπροσανατολίζουν. Αποπροσανατολίζουν από αυτό, το οποίο έχει σημασία να γίνει και αυτό είναι να αντιμετωπιστεί η κρίση με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εδώ, υπήρξε μια καθυστέρηση. Από την ώρα που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία για να διαψευστούν όλα αυτά τα σενάρια πέρασε ένας χρόνος».

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Ζητάει ο Τύπος από τον πρωθυπουργό κάθε τι που γράφεται, κάθε μέρα ο ίδιος να βγαίνει να το διαψεύδει, να τοποθετείται. Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού αυτό».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Και οι συνάδελφοι σας συντηρούν αυτά τα σενάρια. Ακούσαμε χθες τον κ. Χαρακόπουλο να μιλάει για επικοινωνιακό Βατερλό».

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Και η πίεση του Τύπου ξεπερνάει τα όρια της γόνιμης δημοσιογραφικής κάλυψης. Η πρωτοσέλιδη εμφάνιση δυο υπουργών, οι οποίοι συντρώγουν νομίζω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάντως, οι αρνητικές δημοσκοπήσεις ενισχύουν το κλίμα ηττοπάθειας και η πολιτική ανάκαμψη που είναι το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα σας παραμένει».

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Ακριβώς. Συμφωνώ μαζί σας και αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα, να έρθουμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις αγωνίες των πολιτών. Αυτό που βλέπω στις δημοσκοπήσεις είναι ότι δεν υπάρχει και μια σαφής στροφή των πολιτών προς το ΠΑΣΟΚ με την έννοια της προσδοκίας εξουσίας. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει. Θα πρέπει να μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη την αγωνία, το πώς θα κάνουμε την δουλειά μας πιο σωστά. Να μην καθόμαστε να σχολιάζουμε, ή να συζητάμε μέτρα, τα οποία ποτέ δεν λαμβάνουμε».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές θεωρείτε διαχειρίσιμο; Ποιο είναι αυτό που θα δρομολογήσει τις επόμενες εξελίξεις»;

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα δείχνει ότι αφενός το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αφετέρου θα δείχνει ότι είναι μέσα στα πλαίσια μια διαχειρίσιμης διαφοράς. Αν το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει το προβάδισμα και δείχνει δυναμική σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, αυτό βεβαίως θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ανακόψεις, αλλά δεν προβλέπω κάτι τέτοιο. Αυτές οι Ευρωεκλογές, μην ξεχνάτε ότι, πέφτουν στο σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος με αποτέλεσμα πάρα πολλοί ψηφοφόροι να επιλέξουν να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο παρά να πάνε να ψηφίσουν».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η μείωση του τέλους ταξινόμησης πιστεύετε ότι μπορεί να αναθερμάνει την αγορά αυτοκινήτου»;

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Ναι, σαφέστατα νομίζω. Το κυρίαρχο, αυτή τη στιγμή, ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αγορά του αυτοκινήτου και μόνο. Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας κλάδος, ο οποίος μας απασχολεί πάρα πολύ. Αυτό, το οποίο χρειάζεται είναι μια διαρκής προσπάθεια και διαρκή μέτρα στήριξης. Δεν εξαντλείται με μια δράση».