Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ μεταβαίνει σήμερα στη Ν. Υόρκη και τις επόμενες μέρες στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους του ΟΗΕ, στελέχη της Αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου.

Σήμερα 24/4/2009 ο Υφυπουργός θα συναντηθεί με τον Eιδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Αφρική κ. Diarra. Την Κυριακή 26/4/2009 ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Την Δευτέρα 27/4/2009 ο ΥΦΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και στη συνέχεια με τον Επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ κ. Holmes, καθώς και με την Αναπληρωτή Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF κα. Johnson.

Την Τρίτη 28 Απριλίου ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Βοηθό Εκπρόσωπο Εμπορίου - αρμόδιο για Ευρώπη & Μέση Ανατολή κ. Christopher Wilson, με τον Βοηθό Διευθυντή της USAID - αρμόδιο για Ευρώπη και Ευρασία κ. Ken Yamashita, ενώ θα μιλήσει στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αναλύσεων Εξωτερικής Πολιτικής (IFPA), το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Reagan Center.

Ακολούθως την Τετάρτη 29 Απριλίου ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης μαζί με τον Υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη, ο οποίος επίσης επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, θα συναντηθούν με μέλη του Hellenic Caucus του Αμερικανικού Κογκρέσου. Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στο State Department, όπου θα συναντηθεί με την Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, κα Marcie Ries, καθώς και με την Αναπληρώτρια Βοηθό Υπουργό για τη Ν.Α. Ευρώπη κ. Stewart Jones.