Για τις εκλογές: 

- Εάν είχαμε πετύχει μια ευρύτερη συναίνεση σε βασικά πράγματα, τότε θα μπορούσαμε να μην είχαμε προκηρύξει έγκαιρα τις εκλογές. Αλλά δυστυχώς αυτός ο αρνητισμός και ο στόχος που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχο πολιτικό του μέλημα, το πώς δηλαδή να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη καθημερινά, νομίζω ότι μας οδηγεί στο να ζητάμε από τους πολίτες νωπή εντολή και αυτοδυναμία. Και μόνο μέσα από μια αυτοδυναμία να μπορούμε να κυβερνήσουμε και να φέρουμε τις λύσεις. 
- Υπάρχει συστράτευση. Είμαστε όλοι δίπλα στον Κ. Καραμανλή, είμαστε όλοι μαζί σ΄ αυτή την προσπάθεια και θα δώσουμε τη μάχη συντεταγμένοι.


Δημ: Άρα εσείς απορρίπτετε κάθε ενδεχόμενο συγκλήσεων και συνεργασιών μετά τις εκλογές; 

- Το σύνταγμα προβλέπει μια διαδικασία διερεύνησης σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτοδυναμίας. Δεν είμαι όμως από τους αισιόδοξους που θα ‘λεγαν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να καρποφορήσει γιατί χρειάζεται μια βαθιά προγραμματική σύγκληση. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί. Ιδιαίτερα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα κόμματα με τα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ενδεχομένως, δηλαδή είτε προς τα δεξιά μας είτε προς τα αριστερά μας.