Δημοσιογράφος: Εσείς ήσασταν από αυτούς που εκτιμούσατε ότι πρέπει να πάτε σε εκλογές τώρα ή όχι;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αυτή η συζήτηση νομίζω ότι έχει παρέλθει.

Δημοσιογράφος: Εκείνο που δεν έχει παρέλθει, είναι ότι σας αποδοκίμασε ο πρωθυπουργός όσοι είχατε εκφραστεί.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ήμουν από εκείνους που είχαν εκφραστεί για την ολοκλήρωση της τετραετίας. Αν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες ολοκλήρωσης της τετραετίας να τη συνεχίσουμε, αν δεν υπάρχουν, ας πάρει ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις του. Από εκεί και πέρα, δίνουμε μια μάχη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ζητούμενό μας αυτή τη στιγμή είναι η μάχη των εκλογών και όχι να καθίσουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα πάνω από μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί.

Δημοσιογράφος: Είπε ο κ. Καραμανλής ότι εντός των λίγων προσεχών ημερών θα έχει αποφασίσει για τα ψηφοδέλτια. Εσείς επιμένετε ότι πρέπει να είναι «καθαρά», χωρίς όσους πλήγωσαν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με όποιον τρόπο; Το ζήτημα είναι τι έκταση εκτιμάτε ότι πρέπει να έχει αυτή.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Εκτιμώ ότι ο Κώστας Καραμανλής έδωσε ένα σαφές μήνυμα και σε αυτούς που αισθάνονται ότι μπορεί σήμερα να είναι και για την παράταξη αρνητική η παρουσία τους μέσα στα ψηφοδέλτια, ώστε και οι ίδιοι να προχωρήσουν σε πράξεις τολμηρές, προκειμένου να βγάλουν και τον ίδιο από τη δύσκολη προσωπική απόφαση.