«Η πρόσκληση για ανανέωση της λαϊκής εντολής έρχεται την ώρα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης παγκοσμίως. Στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, που πέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια, περιόρισαν τις απώλειες σημαντικά.

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι ξεκάθαρο: συνεχίζουμε την προσπάθεια για περισσότερη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή ή οπισθοχωρούμε στις αυταπάτες και στον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, που τίποτα δεν έμαθε και σε τίποτα δεν άλλαξε.

Τώρα η αντιπολίτευση υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Μιλάει για τεράστια προβλήματα την ίδια ώρα που μοιράζει ανώδυνες και ευχάριστες λύσεις. Φάσκει και αντιφάσκει σχετικά με τα φορολογικά μέτρα που θα λάβει αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σχέδιο και ότι το μόνο που την απασχολεί είναι η κατάληψη της εξουσίας.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη ασφάλειας, σταθερότητας και υπευθυνότητας. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το πλαίσιο δράσης της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη ραγδαία μείωση των κρατικών δαπανών, τον «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής και την προώθηση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών.

Παραδεχθήκαμε τις αδυναμίες μας γιατί θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον Ελληνικό λαό. Αυτές οι αδυναμίες δεν πρέπει όμως να αδικήσουν και το έργο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προωθήσαμε αποκρατικοποίησεις (ΟΤΕ, Ο.Α., Λιμάνια) που δίνουν πολλές ανάσες στην Ελληνική οικονομία. Προχωρήσαμε μεγάλα έργα υποδομής (Εγνατία – Μετρό- Μαλιακός κ.α.) και καθιστούμε την Ελλάδα διεθνή ενεργειακό κόμβο.

Με την ίδια ειλικρίνεια - κρίνοντας και συγκρίνοντας τα προγράμματα και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων - πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη ανατροπής όλων όσων κρατούν αιχμάλωτη τη δημιουργικότητα του Έλληνα και της κοινωνίας μας.»