Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, τους Αντιδημάρχους, κ. Δημήτριο Καρλαύτη, κ. Μάριο Μαραγκάκη και κ. Γιώργο Ιατρίδη, τον Ειδικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Μιχάλη Μπάρλα καθώς και με τον Πρόεδρο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, κ. Μανώλη Σιγουράκο.

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά εν όψει των εκλογών, μια παράταξη επιλέγει να πει την ωμή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της οικονομίας και τις συντονισμένες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την ενδυνάμωση και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στην εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ αρέσκεται σε υποσχέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ο κ. Παπανδρέου αντιγράφει ακόμη και το μοντέλο των εκατό ημερών του Barack Obama. Αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις εκατό ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ελάχιστα σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε και ότι η δημοτικότητά του γι’ αυτόν τον λόγο κατρακύλησε σημαντικά. Όσα υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου είναι απολύτως ανεφάρμοστα. Αν γίνονταν πράξη θα κόστιζαν στον έλληνα πολίτη 10 εκατομμύρια ευρώ και θα βούλιαζαν ακόμα περισσότερο τη χώρα στη δίνη της οικονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα σημείωσε ότι: «Μπροστά μας έχουμε δύο ορόσημα. Αφενός τη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων και αφετέρου την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Σ’ αυτά τα ζητήματα ο πρωθυπουργός έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές». Αναφορικά με την δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι θα προβεί στην επαναδιαπραγμάτευση των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι σ’ ένα έργο που θα τοποθετήσει την Ελλάδα στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης και ότι μια τέτοια ενέργεια θα έθετε σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου».