ΔΗΜ.: Καλημέρα κ. Βαρβιτσιώτη. Είναι μια πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία και θα ήθελα να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά τι επιχειρήματα λέτε στους ψηφοφόρους; Μήπως και ακούσουμε και κανέναν καλό επιχείρημα γιατί το μόνο που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα είναι η πράσινη παρένθεση.
Μ.Β.: Αυτό που λέμε στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι η αλήθεια: ότι προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ζητάμε συγγνώμη γιατί δεν τολμήσαμε όσο θα έπρεπε, αλλά είμαστε η μόνη παράταξη που υπόσχεται αλλαγές. Γιατί από το ΠΑΣΟΚ το μόνο που ακούω είναι η επιστροφή στο 2004, το 2004 έχει περάσει και ξέρουμε πως ήταν τα πράγματα. Ο κόσμος έχει τσαντιστεί κι εγώ έχω τσαντιστεί γιατί το μόνο με το οποίο ασχολούμαστε είναι η λογική σουπερμάρκετ, πόσα λεπτά του ευρώ σου δίνω αύξηση, σου δίνω 45 ή 70, το οποίο δεν έχει καμιά καμία σχέση με το ποιος θα μας κυβερνήσει. Είναι λάθος να βάλουμε σε αυτή τη λογική τα κόμματα και τον κόσμο και το δεύτερο ..είναι ότι έχουμε προκαταλάβει την κοινή γνώμη για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΔΗΜ.:  Και το 2004 ο κόσμος ήταν προκατειλημμένος γιατί ήξερε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υπέρ της ΝΔ, φαινότανε αυτό, ήταν σαφές από τις δημοσκοπήσεις. Γιατί λοιπόν αυτή τη φορά να γίνει κάτι διαφορετικό;
Μ.Β.: Δεν βλέπω κανένα ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, συσπείρωση βλέπω. Ρεύμα που να λέει ότι θέλουμε τον Γιώργο Παπανδρέου για να αλλάξει τα πράγματα δεν το βλέπω στην κοινωνία.

ΔΗΜ.: Αλλά ξέρετε την επομένη των εκλογών όποιος πάρει την εντολή, είτε έχει ρεύμα είτε όχι, αυτός θα κυβερνήσει. Οπότε τα πράγματα ένα και ένα κάνουν δύο στις εκλογές. Είναι σαν το ποδόσφαιρο..όποιος έβαλε γκολ κέρδισε…
Μ.Β.: Στην ευρωπαϊκή ιστορία πάνω από 7 εκλογές έχουν αλλάξει χέρια την τελευταία στιγμή αν και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν κάποιο άλλο κόμμα να κερδίσει, άλλο κέρδισε.. Θα σας πω ότι το 2000 ξεκινήσαμε την εκλογική διαδικασία με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται 5 μονάδες, φτάσαμε παραμονές των εκλογών να προηγείται ακόμα η ΝΔ, βγήκαν τα exit polls τα οποία έδειχναν νίκη της Ν.Δ. και πανηγύριζαν οι Νεοδημοκράτες και όταν άνοιξαν οι κάλπες είχε ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ. Να μην είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται σε αυτό τον ορυμαγδό των δημοσκοπήσεων με αυτό τον τρόπο.

ΔΗΜ.:  Από τις δύο πρώτες εβδομάδες που μπορούμε να κρίνουμε κάνατε πάρα πολλά λάθη, το θέμα με τα ψηφοδέλτια κάθε λογικός άνθρωπος θα θεωρούσε ότι αυτό είναι λυμένο. Δεν θα σας γυρίσει μπούμερανγκ ο τρόπος των καθαρών ψηφοδελτίων και το πώς έγινε. Επίσης δεν έχει αρθρωθεί ένας πειστικός λόγος, ΟΚ το 2010, το 2011, το 2012 τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής; Ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης αυτής της χώρας; Eχει πολλά κενά μέχρι τώρα ο λόγος σας..
Μ.Β: Εμείς κάνουμε μια πολική ανάπτυξης πολύ συγκεκριμένη. Θα σας πω μόνο ότι στον τομέα της ευθύνης μου που είναι οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας, αφενός έχει αυξηθεί πολύ ο ρυθμός των ξένων επενδύσεων, τις παραλάβαμε κάτω από τα 100 εκατ. € και σταθερά είναι πάνω από τα δύο δις € το χρόνο. Συνεχίζουμε να κάνουμε πολιτικές ανάπτυξης και αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι επιχειρηματίες που στηρίχτηκαν τη στιγμή της κρίσης. Το ξέρουν για παράδειγμα πολύ καλά οι άνθρωποι του τουρισμού που βοηθήθηκαν για να λειτουργήσουν όλη τη σεζόν. Το ξέρουν πολύ καλά οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τα δημόσια έργα τα οποία προχωράνε και τελειώνουν στην ώρα τους με πιο διαφανείς διαδικασίες. Το ξέρουν πάρα πολύ καλά και οι μικρομεσαίοι για τους οποίους έχουμε ανοίξει πολλά κα διαφορετικά προγράμματα ενίσχυσης ακριβώς για να στηρίξουμε και την εξωστρέφειά τους και τη δημιουργικότητά τους. Θα συνεχίσουμε τέτοιες πολιτικές, και δεν μπορεί η πολιτική να εξαντλείται στο τι θα δώσω στον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο. Εμείς σε μια περίοδο κρίσης αισθανόμαστε πολύ περισσότερο την ανάγκη να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά…

ΔΗΜ.: Αυτό το νοικοκύρεμα περίμεναν οι πολίτες από εσάς. Δεν έχουμε δυστυχώς άλλο χρόνο στη διάθεση μας, σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και καλή επιτυχία…
Μ.Β: Δύο λόγια πριν κλείσουμε: Εγώ είμαι από αυτούς που έλεγαν πάντα και το έχω πει και στο ραδιόφωνο σας ότι κάθε φορά που η ΝΔ τόλμησε να αλλάξει τα πράγματα, κέρδισε και κάθε φορά που συμβιβάστηκε με αυτά που κληρονόμησε, έχασε. Λοιπόν θα συνεχίσουμε με πιο μεγάλη ορμή για αυτές τις αλλαγές .