Βέβαιος ότι η Ν.Δ. μπορεί να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εμφανίστηκε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Υποψήφιος Βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην κεντρική πολιτική του εκδήλωση στο ξενοδοχείο Hilton.

«Κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για μας πριν από μας. Έχουν βγάλει αποτελέσματα και ορκίσει κυβέρνηση. Όμως δεν θα μας νικήσουν οι δημοσκοπήσεις. Εκλογές έχουμε μια μέρα, στις 4 Οκτωβρίου από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ. Τότε θα αποφασίσουν οι Έλληνες, τότε θα μιλήσουν οι Νεοδημοκράτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο.

Αναφερόμενος στο δίλλημα της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Σ΄ αυτές τις εκλογές πρέπει να επιλέξουμε ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα προς όφελος της χώρας μας τα εθνικά θέματα και την οικονομική κρίση».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χειρίστηκε σθεναρά πολλά εθνικά θέματα. Στο Βουκουρέστι η θέση της Ελλάδας για το Σκοπιανό έγινε θέση του ΝΑΤΟ. Στο Αιγαίο τα σύνορά μας έγιναν και στην πράξη ευρωπαϊκά με τη συνδρομή της FRONTEX για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης». Ανοίξαμε επίσης τις πύλες της χώρας στην ενεργειακή πολιτική. Το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μειώνει τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας».

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε με έμφαση ότι κατά τη σύντομη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Εξωτερικών στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

«Προσπαθούν να μηδενίσουν το μεγάλο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε η χώρα μας να έχει υποστεί σε μικρότερο βαθμό τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης» είπε αναφερόμενος σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα: ίδρυση ταμείου κοινωνικής συνοχής, το επίδομα θέρμανσης, ο διπλασιασμός αγροτικής σύνταξης και του ΕΚΑΣ, η γενναία αύξηση επιδόματος ανεργίας, τη ραγδαία μείωση των φορολογικών συντελεστών, και πολλά ακόμη. Αυξήσαμε κατά 63% τις κοινωνικές δαπάνες από το 2004 έως σήμερα από 29 δις € που τις παραλάβαμε, φέτος έφτασαν τα 47 δις €.
Και κατέληξε: «Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε αυτά που απέρριψε το 2004 και ήθελε να ξεχάσει. Πρέπει να ενωθούμε κάτω από το όραμά μας για τον τόπο. Η επιλογή μας είναι για το αύριο, να κάνουμε πράξη αυτά που οραματιζόμαστε».