«Κάποιοι παραβιάζουν τη λογική μας. Στα ντιμπέιτ άλλα είδαμε και άλλα είπαν ότι είδαμε. Σας ζητώ να μην παρακολουθείτε τα κατευθυνόμενα σενάρια για τα αποτελέσματα των εκλογών. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ήδη γίνει εκλογές. Αν πιστέψουμε στις δημοσκοπήσεις, ήδη έχει ορκιστεί νέα κυβέρνηση. Όμως εκλογές έχουμε μια μέρα, στις 4 Οκτωβρίου από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Υποψήφιος Βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στην Κηφισιά.

Ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες να δώσουν τη μάχη για τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο δίλλημα της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Σ΄ αυτές τις εκλογές πρέπει να επιλέξουμε ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα προς όφελος της χώρας μας την οικονομική κρίση και τα εθνικά θέματα: το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων και το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ο Κώστας Καραμανλής απέδειξε πως μπορεί να χειριστεί τα εθνικά θέματα με σθένος και με δύναμη και να πετύχει στρατηγικές συμμαχίες».

«Κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει το μεγάλο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε η χώρα μας να έχει υποστεί σε μικρότερο βαθμό τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Είμαστε οι πρώτοι που εγγυηθήκαμε τις καταθέσεις και στηρίξαμε τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών με το πακέτο των 28 δις €. Πήραμε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα για αυτούς που έχουν ανάγκη, με την ίδρυση του ταμείου κοινωνικής συνοχής, την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, τον διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης και του ΕΚΑΣ, με τη γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας, τη ραγδαία μείωση των φορολογικών συντελεστών και πολλά ακόμη. Αυξήσαμε κατά 63% τις κοινωνικές δαπάνες από το 2004 έως σήμερα από 29 δις € που τις παραλάβαμε, φέτος έφτασαν τα 47 δις €.