Σημεία συνέντευξης Βουλευτή Β’ Αθηνών Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο «MEGA» και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

 

 

Για το ύψος του ελλείμματος

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχωρά στην είσπραξη ορισμένων εσόδων που προβλέπονταν να εισπραχθούν φέτος και μεταθέτει την είσπραξή τους για τον επόμενο χρόνο μόνο και μόνο για να αλλάξουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

 

Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την κρίση. Παραδεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά και το ομολογήσαμε πριν τις εκλογές. Αυτοί που δεν το ομολογούσαν ήταν το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε ότι υπάρχουν τα λεφτά. Σήμερα λοιπόν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να μην υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

 

Για την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας

 

Ο Κ. Καραμανλής δεν μίλησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε ως ο απερχόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο που ο ίδιος πιστεύει για την αναγκαιότητα του διαλόγου και της συναίνεσης στο πολιτικό σύστημα.

 

Εγώ προσωπικά μίλησα στη Βουλή, άσκησα κριτική στο ΠΑΣΟΚ αλλά επεσήμανα ότι οποιαδήποτε τολμηρή αλλαγή προσπαθήσει να κάνει και η οποία θα κινείται σε μια πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση ίδια με αυτήν της ΝΔ, θα σταθούμε δίπλα του. Εμείς αρχηγό θα έχουμε περίπου σε έναν μήνα. Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος για να διαμορφώσουμε την αντιπολιτευτική μας τακτική. 

 

Για την διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμματέων

 

Επειδή μίλησε ο κ. Παπανδρέου και για την Οικονομική διπλωματία και επειδή είχα την ευθύνη της στο ΥΠΕΞ έχω να σας πω το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα: Δεν ήρθε κανένας υφυπουργός για να παραδώσω. Υπήρχε επίσης ένας αρμόδιος Γενικός Γραμματέας και μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί κανένας στη θέση του. Ποιος λοιπόν θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές αποστολές; Ποιος θα διοργανώσει την EXPO του 2010;  Οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων είναι θέσεις πολιτικής ευθύνης και κάποιοι άνθρωποι πρέπει σύντομα να αναλάβουν την ευθύνη αυτή.