«Η υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας από τους ξένους οίκους δεν επηρεάζει μόνο τα δημόσια οικονομικά. Αφορά άμεσα και την ιδιωτική οικονομία στην οποία τελικά θα μεταφερθεί το κόστος του υψηλού δανεισμού» επεσήμανε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον επόμενο χρόνο είναι η κρίση να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στην αγορά των ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα. «Μια πολιτική που δεν θα ενισχύει την ανάπτυξη της αγοράς, θα υπερφορολογεί τα ακίνητα και εν τέλει δεν θα δίνει κίνητρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομικής διπλωματίας σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών είχε καταρτιστεί ένα «εθνικό πρόγραμμα εξωστρέφειας» το οποίο προέβλεπε την υπαγωγή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών στο ΥΠΕΞ, την χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ με 12 εκ Ευρώ, το άνοιγμα των Ελληνικών επιχειρήσεων στα διεθνή αναπτυξιακά προγράμματα ύψους 50 δις Ευρώ, που εκπονούνται υπό την αιγίδα μεγάλων διεθνών οργανισμών .

«Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες σε αυτήν την τεράστια αγορά και παράλληλα είχαμε προετοιμάσει δεκάδες στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. Δυστυχώς τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμα ούτε τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο και σημαντικές ευκαιρίες» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.