Την ανάγκη άμεσης μεταφοράς του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο ειδικός Φρουρός που τραυματίστηκε σοβαρά το Νοέμβριο του 2007 στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά, βρίσκεται εως σήμερα στο 401 και η μεταφορά του έχει ζητηθεί επιτακτικά από την οικογένεια του η οποία διαμένει μόνιμα στην Κοζάνη. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης με Αρ. Πρωτ.: 4823/19.01.2010 προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

Έχουν συμπληρωθεί είκοσι έξι μήνες από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά και ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που τραυματίστηκε σοβαρά εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Όλους αυτούς τους μήνες η οικογένεια του, που ζει μόνιμα στην Κοζάνη, έχει εξαντληθεί οικονομικά και ψυχικά από την απόσταση και ζητά την διακομιδή του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό του άτυχου ειδικού φρουρού, το συγκεκριμένο αίτημα της οικογένειας δεν ικανοποιείται.

Επειδή η πολιτεία θα πρέπει να αναγνωρίζει έμπρακτα και τις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στα Αστυνομικό προσωπικό που εκτελεί ενσυνείδητα και ευσυνείδητα τα καθήκοντα του,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Για ποιο λόγο κωλυσιεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν εκτελείται η διακομιδή του στο 424 ΓΣΝΕ της Θεσσαλονίκης;