Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με το θέμα της κατάργησης του Αεροδρομίου στο Ελληνικό, κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Συγκεκριμένα στην υπ’ αριθμ.: 12637/ 6-7-2010 ερώτηση του επισημαίνει:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσισε την ακύρωση υπουργικής απόφασης για την κατάργηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.
Πιο συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως ούτε βάσει διάταξης νόμου, ούτε βάσει της σύμβασης του Ιουλίου 1995 για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στα Σπάτα Αττικής, έχει επέλθει κατάργηση του αερολιμένα του Ελληνικού ως αεροπορικής εγκαταστάσεως.

Με την συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπονται τα σχέδια για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή του Ελληνικού, ωστόσο όπως αναφέρεται ο αρμόδιος υπουργός διατηρεί τη δυνατότητα να αποφασίσει την κατάργηση του αερολιμένα του Ελληνικού, αν κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται, ασκώντας συννόμως την αρμοδιότητά του.
Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να διατηρήσει την λειτουργία του παλαιού αεροδρομίου;
2. Αν όχι, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να καταργηθεί οριστικά;»