ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο ΠΗΧΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΨΗΛΑ

«Σήμερα βάζουμε ένα τέλος στην απογοήτευση των Γλυφαδιωτών Βάζουμε ένα τέλος στις χαμηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν επί σειρά ετών. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη γνώση, έχουμε το πρόγραμμα για να αλλάξουμε τη πόλη. Σηκώνουμε τον πήχυ ψηλά». Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκλεισε τις εργασίες του διήμερους Αναπτυξιακού Συνεδρίου που οργάνωσε ο συνδυασμός του «Μαζί για την Γλυφάδα» στο γκολφ.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν έκρυψε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επιτυχία του συνεδρίου στην οποία συμμετείχαν οι φορείς της πόλης καθώς και δημότες που κατέθεσαν τις σκέψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για τη Γλυφάδα. «Είμαι περήφανος γι’ αυτή τη διαδικασία και σας διαβεβαιώνω ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Γιατί ο δημόσιος απολογισμός και ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο δύναμης για τον επόμενο δήμαρχο. Δεν έχω να κρυφτώ, δεν έχω να φοβηθώ έχω μόνο να κερδίσω όταν φέρνω τους πολίτες κοντά στο Δημαρχείο, στις αποφάσεις και στις προσπάθειες υλοποίησης του οράματος μας για μια νέα Γλυφάδα.»

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευση του για μια καθαρή και διαφανή Γλυφάδα «Θα σπάσουμε το κατεστημένο που θέλει όλα στα Γλυφάδα να γίνονται με στόχο τον παράνομο πλουτισμό. Αυτή η εικόνα της απαξίωσης θα τελειώσει. Εμείς από την πρώτη στιγμή επιβάλλαμε τη διαφάνεια. Δημοσιοποίησα το πόθεν έσχες μου της τελευταίας 10ετίας, δεσμευθήκαμε ότι θα ανακοινώσουμε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοτικών συμβούλων που θα εκλεγούν και ζητήσαμε τα ποινικά μητρώα όλων των υποψηφίων. Σήμερα δεσμεύομαι για το συνεχή έλεγχο των οικονομικών του Δήμου κάθε έξι μήνες από ορκωτούς λογιστές. » είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στη στελέχωση του Συνδυασμού αφού υπογράμμισε ότι όλοι μαζί συνθέτουν το «Κόμμα της Γλυφάδας» που μοναδικό σκοπό έχει να υπηρετήσει τους πολίτες και την πόλη μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, δήλωσε: «Το άνοιγμα του διαλόγου που έγινε μέσα από το συνέδριο και τα ερωτηματολόγια έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα. Πάρα πολλές από τις ιδέες και τις προτάσεις που κατατέθηκαν θα τις δείτε τις επόμενες μέρες στο πρόγραμμα μας. Ένα πρόγραμμα που θα είναι αποτέλεσμα του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της πόλης διαλόγου που προηγήθηκε.»

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν οι ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, οι βουλευτές κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Τασσούλας, οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου κ.κ. Διονύσης Χατζηδάκης και Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας. Στις ομιλίες τους οι προσκεκλημένοι βουλευτές και δήμαρχοι εξήραν την πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή και να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου βασικοί εισηγητές ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης που υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί αναπτυξιακή πνοή στην Γλυφάδα, ο γενικός διευθυντής της UNICEF κ. Ηλίας Λιμπέρης που έκανε λόγο για τα δικαιώματα του παιδιού και για μια πόλη φιλική προς το παιδί που αποτελεί και το μέλλον, ο Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ολυμπιονικών κ. Τάσος Παπαναστασίου που μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος του αθλητισμού, ο κ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου που μίλησε για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με ταυτόχρονη αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων ν, ο κ. πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης που επισήμανε την ανάγκη σύμπραξης ξενοδόχων και Αυτοδιοίκηση για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Γλυφάδας και το πρόεδρους Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού , δήμαρχος Βύρωνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς που εξήρε του εθελοντές της Γλυφάδας και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση του δημάρχου Φαλήρου κ. Διον. Χατζηδάκη ο οποίος αναφερόμενος στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο Καλλικράτης τόνισε ότι αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ο σύγχρονος Δήμαρχος που δεν είναι άλλες από γνώσεις Νομικών, Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, ικανότητες που διαθέτει εξ’ ολοκλήρου ο κ. Βαρβιτσιώτης.