ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης & Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Καθυστέρηση έργου ανάπλασης Άλσους ΠεριστερίουΤη στιγμή που η Αθήνα συγκεντρώνει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ: της πρωτεύουσας με τη μικρότερη αντιστοιχία πρασίνου ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη η ανάπλαση του Άλσους του Περιστερίου, του μεγαλύτερου δήμου της Αττικής, παραμένει στα χαρτιά. Το Περιστέρι κατά κοινή ομολογία θεωρείται επιβαρυμένο οικιστικά με αποτέλεσμα το έργο να συνιστά ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου, ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2010. Ωστόσο το έργο με προϋπολογισμό 3.800.000 ευρώ το οποίο είχε ως φορέα χρηματοδότησης τη Νομαρχία Αθηνών, έχει προχωρήσει ελάχιστα μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα η κατασκευή του Άλσους, ένα χρόνο μετά, έχει διακοπεί με απόφαση του Δασαρχείου το οποίο σταμάτησε την ανάπλαση του έργου και τη διαμόρφωση πρασίνου προκειμένου να κάνει διαρθρωτικές μελέτες. Η εικόνα του Άλσους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων ενώ προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της Ανάπλασης.

Ερωτώνται οι Υπουργοί

• Ποιες οι ενέργειες των Υπουργείων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό;
• Εάν έχει τεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του και αν ναι ποιο είναι αυτό;


Ημερομηνία Ο Ερωτών Βουλευτής

06/04/2011


ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ