ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Επικρατείας, & Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής


Θέμα: Εμπλοκή στην επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό

Μετά λύπης μου διαβάζω σε σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο ότι το Κατάρ αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του για την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το νέο φιάσκο οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκάλεσε την οργή των αξιωματούχων του Κατάρ, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.
Σε ερώτηση που είχα υποβάλλει τη 14.02.2011 στη βουλή είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τη διαδικασία που επελέγη από την κυβέρνηση και ρωτούσα συγκεκριμένα για το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού.
Η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη ήταν ότι ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος κ. Acebillo παρουσίασε στις 9 Φεβρουαρίου 2011 προφορικά στον Πρωθυπουργό το αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή του Ελληνικού, αναφέροντας ότι όταν οριστικοποιηθεί το σχέδιο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα και θα ενημερωθεί αναλυτικά η βουλή. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι Υπουργοί:
• Αν υπάρχει και πότε θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού;
• Ποιό είναι το πλαίσιο συνεργασίας με τον κ.Jose Acebillo και ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η Barcelona Strategic Urban Systems ;
• Παραμένει ακόμη ενεργό το ενδιαφέρον του Κατάρ για τη συγκεκριμένη επένδυση;


Ημερομηνία
03/05/2011
Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ