ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Ερώτηση
ΠΡΟΣ : Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών
ΘΕΜΑ: Επέκταση του μετρό στα Νότια προάστια

Η επέκταση του μετρό στα Νότια προάστια είναι ένα έργο μείζονος σημασίας για τους πολίτες των Νοτίων προαστίων. Συγκεκριμένα, το έργο που είχε εξαγγελθεί από την «Αττικό Μετρό» αφορούσε τη λειτουργία γραμμής από τον υφιστάμενο σταθμό «Άγιος Δημήτριος» μέχρι την περιοχή του Ελληνικού περιλαμβάνοντας τη δημιουργία τεσσάρων νέων σταθμών (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό). Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το έργο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί την άνοιξη του 2010. Αντιθέτως το έργο όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν υφίσταται και μία σαφής πληροφόρηση για το ακριβές χρονικό διάστημα που θα παραδοθεί.
Επιπλέον κρίνεται αναγκαίο να προγραμματιστεί περαιτέρω επέκταση των γραμμών του μετρό και προς τα νοτιότερα προάστια (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη) ώστε να εξυπηρετηθούν επιτέλους και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Η επέκταση του μετρό στα Νότια προάστια θα επιτάχυνε σε σημαντικό βαθμό τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, θα μείωνε τα καθημερινά έξοδα μετακινήσεών τους ενώ θα απέφερε πολλαπλά θετικά οφέλη στο περιβάλλον. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Υπουργός και αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της γραμμής του μετρό Άγιος Δημήτριος - Ελληνικό;
• Εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός του Υπουργείου για περαιτέρω επέκταση των γραμμών του Μετρό προς τα νοτιότερα προάστια ( Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη);


Αθήνα, 18 Μαΐου 2011
O ερωτών βουλευτής
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης