Ομιλία Μ.Βαρβιτιώτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπών διατάξεων» ,για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας.

«Κυρία Πρόεδρε, εγώ δεν θέλω να μακρηγορήσω ούτε για το θέμα, το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θεωρώ ότι λύνουμε τα βασικά προβλήματα. Αυτό, όμως, είναι άλλη συζήτηση.
Θέλω να υποστηρίξω την τροπολογία του συναδέλφου, του κ. Χαραλαμπόπουλου, για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας.
Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ότι σωστά κάνετε. Αυτό το κόσμημα του αθλητισμού της 10ετίας του ’70 προχθές καταστράφηκε εξαιτίας του ότι αφήσατε να τελεστεί ένας αγώνας, που δεν θα έπρεπε να τελεστεί εκεί. Και σήμερα το κόστος της επισκευής θα το αναλάβει ο Δήμος. Αυτό δείχνει με πόσο σεβασμό και με πόση υπευθυνότητα πρέπει να δίνουμε τέτοια κέντρα για διεθνείς αγώνες, όταν αποτελούν βασικό στοιχείο για τον περιφερειακό αθλητισμό και όχι τον κεντρικό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πολύ καλά κάνετε και το μεταφέρετε στο Δήμο.
Θεωρώ, δε, ότι η γενική διάταξη που φέρνετε για τη μεταφορά τέτοιων αθλητικών κέντρων στην κυριότητα των δήμων, θα πρέπει να βελτιωθεί. Σας το είπα και χθες. Θα πρέπει, εκτός από τη χρήση, να μεταφέρετε και την κυριότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν μέσω της κυριότητάς τους και την οροφή, βάζοντας φωτοβολταϊκά συστήματα, να αξιοποιήσουν και τον εξωτερικό χώρο, ώστε βάζοντας διαφημίσεις, να έχουν έσοδα αυτά τα μικρά παλάτια του αθλητισμού που βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια και μπορούν οι δήμοι να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των δημοτών τους και της αθλούμενης νεολαίας.
Ευχαριστώ για τη ρύθμιση. Υποστηρίζω την τροπολογία του συναδέλφου κ. Χαραλαμπόπουλου».