Συνέντευξη στο Έθνος  

Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές, θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο κ. Σαμαράς;

Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια για αστάθεια και ακυβερνησία. Η πατρίδα μας χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει δουλειά από το επόμενο πρωί των εκλογών. Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα σε παραγωγή έργου και όχι μετεκλογικό παζάρι υπουργείων.

Τι εννοείτε με τον όρο «σταθερή»;

Μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία μπορεί να εργαστεί με ταχύτητα, είναι συμπαγής και έχει έναν βασικό στόχο: Πώς θα ανακόψει το κύμα της ύφεσης και πώς θα κατορθώσει να κερδίσει την εθνική αποστολή της ανάπτυξης εντός ευρωπαϊκού πλαισίου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά όσοι συμφωνούν μπορούν να συμπλεύσουν μαζί μας.

Πιστεύετε ότι οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν το τέλος του δικομματισμού;

Για μένα οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν το τέλος της Μεταπολίτευσης. Κλείνουν μια ιστορική περίοδο. Μια ιστορική περίοδο προεκλογικών υποσχέσεων, ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης και αποτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης.
Σε αυτή την περίοδο αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ζούμε είναι το τέλος της λογικής ΠΑΣΟΚ που ισοπέδωσε θεσμούς, έννοιες όπως αξιοκρατία και ιεραρχία στον δημόσιο τομέα, και δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα και την ατομική πρωτοβουλία.

Πώς κρίνετε τις τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Κ. Καραμανλή;

Μόνο θετικά. Ο κ. Καραμανλής μίλησε στις εκλογές του 2009 με ειλικρίνεια για την κρίση, περιγράφοντας στην προεκλογική περίοδο τις δυσκολίες που έρχονταν. Το ξαναλέω και από εδώ λοιπόν, ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και αν σήμερα ο κόσμος τον χειροκροτεί, είναι γιατί είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου, που προτίμησε τις υποσχέσεις για «λεφτά που υπάρχουν» και σήμερα κρύβεται.