Συνέντευξη στη Ναυτεμπορική

Λίγες ημέρες πριν από τις 6 Μαΐου, πόσο εφικτή είναι η υλοποίηση του στόχου της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ; Ποια είναι η γνώμη σας για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας στην περίπτωση που επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Ο στόχος της αυτοδυναμίας σηματοδοτεί την ανάγκη μιας ισχυρής διακυβέρνησης, που θέλει τη ΝΔ να λειτουργεί ως ο σταθερός άξονας για την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Δεν αποκλείουμε την εθνική συνεννόηση, αλλά διαμορφώνουμε ένα σταθερό πλαίσιο γι' αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεννοηθούμε με όσες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις συγκλίνουν στο πρόγραμμά μας για την έξοδο από την κρίση.

Από τις επαφές σας με τους ψηφοφόρους, πώς βλέπετε να διαμορφώνεται με τα σημερινά δεδομένα η συσπείρωση της ΝΔ; Θεωρείτε ότι θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές;

Αυτό που συναντώ στους πολίτες είναι μια έκδηλη ανησυχία για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Είναι λογικό η οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προέκυψαν απ' αυτή να δημιουργούν συναισθήματα οργής και απογοήτευσης στους πολίτες.

Ωστόσο, οι ίδιοι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς θα ξεφύγουμε απ' αυτό το οικονομικό αδιέξοδο και έχουν πεισθεί πλέον ότι δεν αποτελούν λύση τα ανέξοδα λαϊκίστικα συνθήματα που στερούνται ρεαλιστικών λύσεων.

Εκτιμάτε ότι τα κόμματα που έχουν κάνει «σημαία» τους την αντιμνημονιακή πολιτική θα επιβραβευθούν τελικά στις κάλπες; Και αν ναι, πόσο δύσκολη προβλέπεται να είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα στην περίπτωση που καταγραφεί αυτή η συμπεριφορά;

Στη χώρα μας υπάρχει η τάση να δημιουργούνται μύθοι. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο μύθος των αντιμνημονιακών κομμάτων.
Διότι ποιος Ελληνας μπορεί να συμφωνεί με μια διεθνή οικονομική επιτήρηση; Φθάσαμε όμως σε αυτό το σημείο επειδή επικράτησε αρκετά συχνά στη χώρα μας ένας άκρατος λαϊκισμός. Η τελευταία του έκφανση το 2009, με το «λεφτά υπάρχουν». Αρα, ναι, όσοι και πάλι ανεύθυνα υπόσχονται εύκολους δρόμους, οδηγούν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.
Είμαι, ωστόσο, βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα αντικατοπτρίζει τις δυνάμεις του υπεύθυνου δρόμου, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας που έχει αποδείξει ότι μόνο σε αυτόν το δρόμο πορεύεται, ώστε να μπορέσει πράγματι να επιφέρει θετικές αλλαγές σε πτυχές της πολιτικής που ασκήθηκε.

Ως νέος ηλικιακά υποψήφιος βουλευτής κατανοείτε τη δυσπιστία αλλά και την πικρία πολλών ψηφοφόρων για τα κακώς κείμενα του ισχύοντος πολιτικού συστήματος; Ως υποψήφιος της ΝΔ ποια είναι τα κυριότερα «παράπονα» τα οποία εισπράξατε στις επαφές σας με τη βάση του κόμματος;

Ενας μεγάλος και ιστορικός κύκλος στη χώρα μας έκλεισε. Σε αυτή την περίοδο επικράτησαν νοοτροπίες που πλήγωσαν τον κόσμο.  Αναφέρομαι στο λαϊκισμό, τον κομματικό φανατισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη στρεβλή λειτουργία της δικαιοσύνης, ιδίως απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, την αναξιοκρατία, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Ολα αυτά αποτελούν δημιουργήματα ενός κύκλου που έκλεισε. Αυτά συναντώ ως πικρία στις καθημερινές επαφές μου με τους πολίτες και για όλα αυτά διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, ώστε στη νέα Βουλή να αλλάξουν οριστικά.