ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΙΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β΄ ΑΘΗΝΩΝ
 

                                      

 Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η – Α Ι Τ Η Σ Η  Κ Α Τ Α Θ Ε Σ Ε Ω Σ   Ε Γ Γ Ρ Α Φ Ω Ν

Προς: Τον κ. Υπουργό των Οικονομικών.
Θέμα: Έρευνα ΣΔΟΕ σχετικά με την προμήθεια υποβρυχίων.

 Στο φύλλο της 28-2-2011 της έγκριτης εφημερίδας Real News δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «στις τσέπες μεγαλοσυνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέληξε ένα μεγάλο μέρος από τις αμαρτωλές προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια…».
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως λίγο αργότερα, όταν περιήλθαν σε γνώση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, σχετικά με την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214, μεταφρασμένα πρακτικά της δικογραφίας, που είχε σχηματιστεί από την εισαγγελία του Μονάχου, αλλά και από καταθέσεις στην επιτροπή αυτή ελεγκτικών οργάνων του ΣΔΟΕ, που ερευνούσαν τότε την υπόθεση.
Το σχετικό ολοκληρωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ως προς το συγκεκριμένο μέρος καταμερισμού ευθυνών, δεν υπεβλήθη ποτέ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, λόγω της ολοκληρώσεως των εργασιών της τον Αύγουστο 2011.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ όσον αφορά την εμπλοκή συνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην συγκεκριμένη υπόθεση;
Η σχετική πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ σε ποια δημόσια αρμόδια αρχή υπεβλήθη;

Αιτείται η κατάθεση στην Βουλή της σχετικής πορισματικής αναφοράς. 

Ο ερωτών βουλευτής

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης