Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν ο πρώτος που επεσήμανε δημόσια την ανάγκη να ενοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο και ο διαχειριστικός του έλεγχος να περιέλθει σε μία εταιρεία, με μετόχους όλους τους όμορους δήμους.


Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Athens Voice” στις 28/6/2007 ο Βουλευτής ΝΔ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επεσήμανε:
«Πρέπει να βγούμε από την κατάσταση ακυβερνησίας στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Χρειάζεται ένα σχέδιο, ένα όραμα, ένας διαχειριστής. Η λύση του λειτουργικού και ιδιοκτησιακού χάους βρίσκεται στην δημιουργία μίας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με μετόχους όλους τους παραλιακούς δήμους με ποσοστό ανάλογα με το μήκος των ακτών που έχουν στα όρια τους.»
Ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ:
%SitePath%/default.asp?pageid=15&pageCode=&tablepageID=10&pageNo=3&direction=asc&orderby=&langid=1&pages=2&entryID=521m  

Tο νέο επενδυτικό νομοσχέδιο προβλέπει - μεταξύ άλλων- τη δημιουργία της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε». Πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία δημοσίου συμφέροντος, η οποία και θα έχει την ευθύνη της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρότεινε, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο νέο όργανο. Ειδικότερα, ζήτησε να ορίζεται εκπρόσωπος από τους όμορους δήμους στη διαχείριση και διοίκηση της νεοϊδρυόμενης εταιρείας, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της.