Πρωτοφανής υπήρξε, για τα δεδομένα αντίστοιχων εκδηλώσεων του παρελθόντος, η παρουσία του κόσμου στην κοπή της πίτας του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα». Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα την 30/01/2012 περισσότεροι από 500 Γλυφαδιώτες κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και πλημμύρισαν το δημαρχιακό μέγαρο της Γλυφάδας για να ακούσουν από κοντά τον βουλευτή και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τον ανασταλτικό παράγοντα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει κάθε νοικοκυριό, οι πολίτες έδωσαν μαζικά το «παρών» στο κάλεσμα του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» δίνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης στον γλυφαδιώτη βουλευτή.


Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την συγκινητική από κάθε άποψης παρουσία, τίμησε με ξεχωριστή αναφορά τους πεσόντες ήρωες στα Ίμια. Κατόπιν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συνδιοίκηση του δήμου υπενθυμίζοντας στους πολίτες τις συμφωνίες των παρατάξεων Κόκκορη-Λανδράκη και του αποθανόντα Οδυσσέα Παπαδόπουλου με φόντο την διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλες σχεδόν οι παράμετροι της συμφωνίας υλοποιήθηκαν μετεκλογικά με την υλοποίηση των υποσχέσεων στο δήμο και τη διανομή ακριβοπληρωμένων θέσεων στις αντίστοιχες οικογένειες.


Παράλληλα ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της διοίκησης Κόκκορη τόνισε «δυστυχώς αυτή η άτυπη συνδιοίκηση του δήμου κατάφερε να υποβαθμίσει την πόλη σε όλα τα επίπεδα». Ο κ. Βαρβιτσιώτης στον απολογισμό του στάθηκε στην ανυπαρξία έργου σε σημαντικούς τομείς της πόλης αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μη εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις μελετών και μικροέργων, την ουσιαστικά εξαφανισμένη κοινωνική πολιτική, τις ατυχείς επιλογές με τα παράνομα χριστουγεννιάτικα παζάρια που πλήττουν τον ήδη τραυματισμένο από την οικονομική κρίση εμπορικό κόσμο της πόλης και καταλόγισε ανικανότητα διαχείρισης στο δήμαρχο.


Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο ζήτημα του νεκροταφείου της πόλης, ζήτημα που θεωρητικά θα έπρεπε να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Γλυφάδας και αντ’ αυτού ο δήμαρχος προτίμησε να ακολουθήσει προσωπικές στρατηγικές με μοναδικό στόχο τα προσωπικά εκλογικά του οφέλη. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί σφόδρα τη δημιουργία νέου νεκροταφείου στη Γλυφάδα καταρρίπτοντας την προπαγάνδα της δημοτικής αρχής και λοιπών συμμάχων του περί του αντιθέτου, νεκροταφείου όμως που θα σέβεται τη νομιμότητα, το περιβάλλον και την αξιοπρέπεια της πόλης λέγοντας ότι θα συνεχίσει να δίνει μάχες σε όλα τα επίπεδα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών και δημοτικών του καθηκόντων.


Στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης και πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να δώσουν με τη σειρά τους ένα σύντομο χαιρετισμό.

 Ανάμεσα σε πολλούς πολίτες απηύθυναν χαιρετισμό ο τέως Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Ι. Θεοδωρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, η γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας κ. Κατερίνα Καραβιώτη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Β2 κ. Κουτσογιάννης Παναγιώτης, υποψήφιοι της παράταξης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και πολλοί ακόμη απλοί πολίτες της πόλης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ένωση γονέων και κηδεμόνων με την πρόεδρο καραβουσάλη μαρία, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, εκπρόσωπος του συνδέσμου οικιστών Τερψιθέας κ. Χρυσάφη Ζωή, ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Νικόλαος», ο πρόεδρος του συλλόγου αλιέων κ. Δράκος Ιωάννης


Από τους πολιτιστικούς συλλόγους ευχήθηκαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λακώνων κ. Μαυροπούλου Φρειδερίκη, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κρητών κ. Σηφάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος του πολ. συλλόγου Ποντίων Τιλκερίδης Κυριάκος, ο πρόεδρος του πολ. συλλόγου Ηπειρωτών κ. Ζιάκας Γρηγόρης και ο γραμματέας κ. Παπαγεωργίου Βασίλης, ο πρόεδρος του πολ. συλλόγου Προφήτη Ηλία Γιαννόπουλος Ηλίας, η γραμματέας της πανελλήνιας οργάνωσης γυναικών Παναθηναϊκή κ. Αγγελική Στάμου, η πρόεδρος της πανελλήνιας οργάνωσης Γυναικών Ελληνικού κ. Άννα Σαββίδου, η πρόεδρος της πνευματικής εστίας Χαλκιά Αγαθή.
Από τους αθλητικούς συλλόγους παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Γλυφάδας κ. Καλογερόπουλος Γιώργος, ο πρόεδρος του ΑΝΟΓ Γλυφάδας κ. Μίντζαλης Κωνασταντίνος, ο πρόεδρος του Γ.Σ Καγκελάρης Ανδρέας, ο πρόεδρος του Α.Ο Τερψιθέας Γιακουμάκης Σταύρος,ο πρόεδρος του Α.Σ ΄Αρη Καλοκαιρινός Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Α,Σ Ποσειδώνα- Οδυσσέα Δημητρίου Οδυσσέα ,την πρόεδρο της Α.Σ πρωταθλητών Φιλάνθη Αγγελάκου ,ο πρόεδρος του Α.Σ Ευρυάλης Στυλιανός Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Α.Σ Αιξωνή Σωτήρης Γιαννακάκης, ο εκπρόσωπος του Α.Σ Αχιλλέα Καραμάνης Σπύρος , το ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ξιφασκίας Γλυφάδας Δαλαμπήρας Γεώργιος.