Την αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των Γλυφαδιωτών από τη διοίκηση του Δήμου, ανέδειξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Με μια σειρά εγγράφων, που πιστοποιούσαν τους ισχυρισμούς του, ο κος Βαρβιτσιώτης άσκησε δριμύτατη κριτική στο Δήμαρχο για το γεγονός ότι, εκτός κλίματος εποχής, δαπανά εξωφρενικά ποσά από τα ταμεία του Δήμου για μίσθωση ακινήτου, καθώς και για προμήθειες, τη στιγμή που θα μπορούσε να προβεί σε οικονομικά πολύ πιο συμφέρουσες ενέργειες.
Ειδικά για το πρώτο θέμα , επικαλούμενος καταγγελία δημοτικού συμβούλου - εκλεγέντος με την πλειοψηφούσα παράταξη- περί φωτογραφικού διαγωνισμού και παραποίησης κειμένου δημοπρασίας στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεσμεύσατε το Δήμο να πληρώνει 12 χρόνια νοίκι για ένα κτίριο που δεν ξέρουμε καν το σχέδιο, την έκταση και την κατάστασή του. Επιβαρύνατε τους δημότες με ένα ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ, τη στιγμή που με τις σημερινές τιμές της κτηματαγοράς θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ή και να οικοδομήσουμε ένα, με πολύ χαμηλότερο αντίτιμο” και συμπλήρωσε: «Σας είχα επισημάνει εξ αρχής τη σημασία και την προσοχή που οφείλουμε να επιδεικνύουμε στα ζητήματα διαφάνειας, ειδικά όταν διαχειριζόμαστε τα χρήματα των πολιτών. Δυστυχώς όμως οι πράξεις σας δείχνουν το αντίθετο . »


Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κος Βαρβιτσιώτης , σημείωσε ενδεικτικά ότι «για 4 κοτρόνες» που τοποθέτησε ο Δήμος στις εισόδους της πόλης, χρέωσε τους δημότες με 30.000 ευρώ, παραθέτοντας και τα αντίστοιχα αποδεικτικά.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επανέφερε και το ζήτημα του παρεμπορίου στην πόλη, το οποίο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε βάρος των καταστηματαρχών της περιοχής, καθώς και την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα η Γλυφάδα. Παρέθεσε μάλιστα στο σώμα και μια σειρά φωτογραφιών, που είχε συλλέξει εκείνη τη μέρα από διάφορα σημεία, για να καταδείξει την ανικανότητα του δήμου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις καταγγελίες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκλήθηκε στο σώμα δυσφορία και αντίδραση προς τη διοίκηση του δήμου.