Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησε η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με επικεφαλής το Βουλευτή της Β΄ Αθηνών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο κος Παναγιώτης Σαλτούρος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η κα Μαρία Γιαννακάκη , εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ και ο κος Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες βουλευτές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κα Emily Haber, με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Συνεργασίας του Konrad-Adenauer-Stiftung κο Dr. Wahlers, με τους εκπροσώπους και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής κo R. Polenz, καθώς, και με τους επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων όλων των Γερμανικών κομμάτων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής.


Η επίσκεψη πραγματοποίηθηκε σε συνεργασία με το προεδρείο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν, μέσω της άμεσης επαφής της ελληνικής αντιπροσωπείας με μέλη και αξιωματούχους του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η ενδυνάμωση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας των δύο χωρών και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.