Με σημερινές του αποφάσεις ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δρομολογεί μια σειρά ενεργειών, αναφορικά με την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στον ‘Οίκο του Ναύτου’, σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές,

-Τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και, επιπρόσθετα, απομακρύνθηκε άμεσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω νομικού προσώπου η μία εξ’ αυτών, που συμμετείχε σε αυτό ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ακόμη,

-Διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων που θα προκύψουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Παράλληλα,

-Ζητήθηκε η ενεργοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον πλήρη και ενδελεχή λογιστικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων του ‘Οίκου του Ναύτου’ των τελευταίων ετών.

«Η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας θα είναι μηδενική», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.