Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον κ. Βαρβιτσιώτη,  για  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για την παρουσία της Ελληνικής Ναυτιλίας, που φαίνεται να κρατάει πολύ καλά,  παρά το φαινόμενο της κρίσης, αλλά και,  ιδιαίτερα, εν όψει της επικείμενης  επίσκεψής του στην Κορέα. Στην Κορέα, άλλωστε, οι Έλληνες  εφοπλιστές έχουν παραγγείλει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες πλοία και, έτσι,μέσω των παραγγελιών αυτών, έχουμε συνδεθεί «εθνικά» με τη συγκεκριμένη χώρα.

 Για δύο θέματα  που τον ενημέρωσα προσωπικά  είναι, πρώτα από όλα, το πώς πηγαίνει η στρατηγική συνεργασία που έχουμε με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και, επιπρόσθετα, πώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία μέσα από τη νέα επένδυση, στο πλαίσιο, πάντοτε, των κανόνων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Το δεύτερο θέμα που τον ενημέρωσα ήταν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τον καθημερινό αγώνα  που δίνουν οι άνδρες και οι  γυναίκες  του Λιμενικού  Σώματος, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα,  τον προσκάλεσα, σε μια από τις επόμενες εξόδους του, να  επισκεφθούμε μαζί και να  τιμήσει με την παρουσία του εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος, αποδεικνύοντας την έμπρακτη  συμπαράσταση της Πολιτείας προς τα στελέχη αυτά.»